Skip to main content
Pelaajan lisenssi

Pelaajalla tulee olla voimassa Suomen Palloliiton pelipassi. Vanhemmilla ikäluokilla pelipassi oikeuttaa pelaamaan kotimaisissa sarjoissa ja turnauksissa. Nuorimmilla ikäluokilla pelipassi on tarkemmalta nimeltään korttelipassi. Korttelipassi oikeuttaa harrastepelaamisen ja osallistumisen peleihin.

Pelipassit, eli lisenssit uusitaan aina vuoden vaihteessa.

Pelipassi 2024 on voimassa maksuhetkestä alkaen, enintään 1.12.2023 – 31.12.2024.
Vakuutusturva on voimassa  tilaushetkestä alkaen, enintään 1.1.2023– 31.12.2024.
Poikkeus: vakuutusturva on voimassa uusille vakuutuksenottajille maksuhetkestä alkaen myös joulukuussa 2023.

*Korttelipassivakuutus ei ole voimassa Palloliiton järjestämässä sarjamuotoisessa kilpailutoiminnassa eli sarjoissa joihin vaaditaan pelipassi.

KORTTELIPASSIN VOI HANKKIA AINOASTAAN SEURA OMILLA SEURAKÄYTTÄJÄTUNNUKSILLAAN, PiPSissä Pirkko Mäki, 040 092 1008, pimaki@elisanet.fi

Lähtökohtaisesti pelaaja hankkii pelipassin ja vakuutusturvan. Seura hankkii korttelipassin.

Jokaisella ala-ikäisellä pelaajalla on oltava pelipassin lisäksi voimassa oleva vakuutus. Pelipassin tilauksen yhdessä  hankitaan Palloliiton vakuutusturva. Pelaaja voi halutessaan käyttää myös omaa vakuutusta, jonka tulee kattaa jalkapallon kilpatoiminta.

Lisätietoa pelipassin hankkimisesta saat kunkin joukkueen joukkueenjohtajalta. Lue kuitenkin ensin alta lisätiedot pelioikeudesta sekä vakuutuksista.

On pelaajalla oma vakuutus tai Palloliiton vakuutus toimitetaan joukkueenjohtajalle vakuutustodistus.

TAPATURMAN SATTUESSA

Tapaturman sattuessa kerro aina ensimmäiseksi paikallaolevalle valmentajalle asiasta. Valmentaja arvioi tilanteen ja aloittaa toimet sen mukaisesti. Jos tapaturman jälkeen vaiva alkaa vasta kotona, asiasta on hyvä kertoa esimerkiksi omalle vanhemmalle ja aloittaa sitten tarvittavat toimet. Näissäkin tapauksissa on äärimmäisen tärkeää kertoa asiasta myös valmentajille, jotta heillä on tieto pelaajan kunnosta ja osaavat ottaa sen huomioon harjoitusten yhteydessä.

HUOM! Pelaaja ei saa osallistua harjoituksiin tai peleihin ilman tähän vaadittavaa vakuutusta.

Kun tulet kokeilemaan mukaan, huomioi, että sinua ei ole kokeilun ajalta vakuutettu seuran toimesta. Sinulla tulee olla oma vakuutus, joka kattaa mahdolliset tapaturmat. Jos valitset osallistua ilman vakuutusta, olet itse vastuussa mahdollisten tapaturmien seuraamuksista ja kuluista.

TOIMINTAOHJEET PELIPASSIVAKUUTETULLE

Loukkaantumisen tapahduttua, on tapaturmasta tehtävä vahinkoilmoitus. Hoitoon on mentävä viimeistään 2 viikon kuluessa vamman sattumisesta. Ajantasaiset toimintaohjeet ja linkin vahinkoilmoitukseen löydät Palloliiton sivuilta, täältä.

Mikäli pelaajalla on muu kuin Palloliiton pelipassivakuutus, joka kattaa kilpaurheilussa/jalkapallossa tapahtuneen tapaturman, tulee hänen tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä.