Skip to main content

Hannu Vuorinen (vasemmalla) tuli Harvaluodon Urheilijoiden D-nuorten joukkueeseen vuonna 1965 ja Heikki Vuorila kolme vuotta aikasemmin C-nuorten joukkueeseen vuonna 1962.

60-vuotislahja

Piikkiön Palloseura ry:n 60-vuotisjuhlavuonna 2016 seuran sen aikaiselle johdolle syntyi ajatus, että vanhat pipsiläiset pitää saada toimintaan mukaan. Aika ei ollut silloin kypsä synnyttämään toimintaa vanhoille pipsiläisille. Idea oli kuitenkin heitetty ilmaan.

Pari vuotta myöhemmin 2018 puheenjohtaja Jari Villanen otti yhteyttä pitkän linjan pipsiläiseen Hannu Vuoriseen ja pyysi häntä kokoamaan ihmisiä keskustelemaan kaksi kertaa asiasta seuran toimistolle. Nämä kaksi tilaisuutta eivät tuoneet selkeyttä siihen, mitä tehdään yhdessä ja missä muodossa? Toimitaanko seuran jaostona vai omana yhdistyksenä? Asia jäi hautumaan osallistujien mieliin.

Taas meni toiset kaksi vuotta, kun marraskuussa 2019 Hannu Vuorinen poistui joukostamme. Hannun kuoleman jälkeen Heikki Vuorila lähti jatkamaan aikaisempaa polkua, josta oli hyvä ponnistaa eteenpäin. Päädyttiin omaan rekisteröityyn yhdistykseen työnimellä Piikkiön Palloseuran Kilta ry. Tämä nimi jäi Patentti- ja rekisterihallituksessa hyväksyttyihin sääntöihin. Kaverillisesti puhutaan PiPSin killasta.

Perustamispäivä 14.1.2020

PiPSin killan perustamispäiväksi tuli 14.1.2020, joka päivä on myös Hannu Vuorisen syntymäpäivä. Vuotta myöhemmin perustamispäivänä joukko killan perustajajäseniä kävi Hannun haudalla ja sen jälkeen poikettiin kiltakahveille Kahvila Pirskattiin.

Perustamiskokouksessa oli paikalla 19 uskollista pipsiläistä (nimenkirjoittamisjärjestyksessä): Heikki Vuorila, Asko Jaakkola, Miikka Romu, Heimo Vuorinen, Olli-Pekka Löytöläinen, Pirkko Mäki, Viljo Mäki, Auvo Hentula, Aki Toivio, Kari Joento, Tarja Vuorinen, Jari Villanen, Kalle Honka, Kimmo Lehtonen, Pekka Vuorila, Harri Vuorinen, Risto Salomaa, Pertti Lehtilä, Kari Leino.

Ensimmäistä toimintavuotta 2020 varjosti Corona-virus, jonka vuoksi toimintaa ei saatu kunnolla käyntiin. Myös toinen toimintavuosi 2021 on mennyt Corona-rajoitteiden vallitessa.

Näillä sivuilla on tietoa jäseneksi liittymisestä, toiminnasta, tiedottamisesta ja monista muista kiltaa koskevista asioista. Sivuja päivitetään niin, että ne ovat ajan tasalla. Liity PiPSin killan toimintaan mukaan.

Piikkiön Palloseuran Kilta ry:n tunnuksen pohjana on Piikkiön Palloseura ry:n merkki, jonka suunnitteli kanttori Kauko Tunturi Piikkiön kunnan (nykyisin Kaarinan kaupungin) vaakunan pohjalle. PiPSin Killan tunnuksen ovat suunnitelleet Jarkko Kokkala ja Jari Villanen.

 

Kuvia Kilta ry:n perustamiskokouksesta 14.1.2020 seuran toimistolla.

Seuran nykyinen puheenjohtaja Mirva Knaapi seuraa kokouksen kulkua. Edessä vasemmalla ex-puheenjohtajat Jari Villanen ja Asko Jaakkola sekä Heimo Vuorinen.