Pontelasta ympärivuotinen kylätalo

”Piikkiöläisille monella tapaa tärkeän Pontelan talon toiminta monipuolistuu syksyllä. Paikallinen urheiluseura Piikkiön Palloseura alkaa kehittämään Pontelaa entistä enemmän piikkiöläisten olohuoneeksi. Pontelaan sovitut nykyiset käyttövuorot ja kuntosalin toiminta pysyvät ennallaan.

Kaarinan kaupunginhallitus päätti maanantaina 28.3.2022, että Pontelan talon hallinnointi ja toiminnan kehittäminen siirretään paikalliselle järjestölle Piikkiön Palloseura ry:lle eli PiPSille. Kaupunginhallitus totesi, että vastaavaa mallia voitaisiin hyödyntää myös muiden samantyyppisten tilojen hallinnoinnissa.

– Koko PiPS on innoissaan mahdollisuudesta olla rakentamassa historiallisesta Pontelan talosta yhteisöllistä keskusta kaikille piikkiöläisille yhdessä muiden seurojen ja yhdistysten kanssa. Haluan erityisesti korostaa yhteistyön tärkeyttä, jotta Pontelasta tulee kylätilan kaltainen mukava paikka, jonne on luontevaa ja helppoa tulla, sanoo PiPS:n johtokunnan puheenjohtaja Mirva Knaapi.

Uudistunut Pontela avautuu syksyllä
Kaarinan kaupungin tehtävänä on luoda mahdollisuuksia kaupunkilaisten omaehtoiselle toiminnalle. Kaupunki siirtyy itse taustalle, ja PiPS pääsee toteuttamaan kaupungille ja PiPS:lle yhteisiä tavoitteita asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Pontelasta halutaan rakentaa yhdessä piikkiöläisten olohuone ja paikka, johon on helppo tulla harrastamaan ja tapaamaan muita iästä riippumatta. Jatkossakin kaupungille on tärkeää, että yhteistyö eri toimijoiden välillä jatkuu hyvänä ja joustavana. Kaupunki kutsuu koolle vähintään kerran vuodessa seuranta- ja yhteistyökokouksen talon käyttäjien ja Piikkiön Palloseura ry:n kesken.

Kaupunki tekee Pontelassa kesän aikana pieniä kunnostustöitä ja asentaa oviin sähkölukot, jotka toimivat tulevan sähköisen varausjärjestelmän kanssa niin, ettei varaajan enää tarvitse hakea avaimia. Näiden muutoksien ja Piikkiön Palloseuran Pontela Kylätaloksi –suunnitelman myötä Pontelan toiminta siirtyy nykyaikaan ja tähtää tulevaisuuteen. Syksystä 2022 lähtien Pontelaa voi varata ja käyttää ympäri vuoden ja viikonloppuisin sujuvasti. Kuntosalin tilojen hallinnointi pysyy Kaarinan kaupungin liikuntapalveluilla.”

Pontelasta ympärivuotinen kylätalo, Kaarinan kaupungin uutinen 29.3.2022