PiPS mukana Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä – pilotissa

FC Inter on valittu mukaan Palloliiton Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä -pilottiin yhteistyöseuroinaan TuNL, KaaPo ja PiPS.

Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä -pilotti on Palloliiton laatujärjestelmän tason viisi kehitysohjelmaseuroille suunnattu ohjelma, jonka avulla valmennusosaamisen prosesseja ja koulutuksia pyritään viemään mahdollisimman lähelle pelaajien ja valmentajien arkea. FC Interin lisäksi pilottiin valittiin Ilves, HJK ja SJK. KuPS:n kanssa suunnitelmaa syvennetään kevään aikaa.

Ohjelman tarkoituksena on keskittää seurayhteisön valmennusosaamisen kehittämisen kokonaisvastuu. Alueen ydinseurana toimiva FC Inter lähtee pilottiin yhdessä yhteistyöseurojen Turun Nappulaliigan, Kaarinan Poikien ja Piikkiön Palloseuran kanssa. Osana pilottia rekrytoitava seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä tulee vastaamaan alueen valmentajille suunnatuista seurayhteisön omista täydennyskoulutuksista sekä Palloliiton virallisista koulutuksista Futisvalmentajastartista aina UEFA C-tasolle asti.

– Jokaisella lapsella ja nuorella on osaava ja koulutettu valmentaja -unelma vaatii koko suomalaisen jalkapalloperheen yhteistä ponnistelua. Ilman samansuuntaista toimintaa ja suurta panostamista valmennusosaamisen kehittämiseen emme voi haaveilla visiostamme. Tämä vaatii vahvaa resurssien suuntaamista valmentajien kouluttamiseen, jolla takaamme sen, että mahdollisimman moni pelaaja pääsee tavoittelemaan omaa huippuaan mahdollisimman pitkään, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen taustoittaa.

FC Interissä Palloliiton päätös pilotista otettiin ilolla vastaan. Seuran tekninen johtaja Vesa Mäki näkee ohjelman tukevan FC Interin ja sen yhteistyöseurojen lisäksi myös muita alueen valmentajia:

– Näimme ohjelman jo heti siitä kuullessamme loistavana mahdollisuutena kehittää sekä oman seuran että hankkeeseen lähtevien yhteistyöseurojen ja alueen muiden seurojen valmentamisosaamista. Prosessin ytimenä on kouluttaa seurojen omia valmentajia heidän omista lähtökohdistaan sekä kehittää valmentajien henkilökohtaisia polkuja. Pilotin mahdollistamalla uudella henkilöresurssilla pystytään myös kouluttamaan useita alueen muiden seurojen valmentajia, jolloin Palloliitto saa vahvaa tukea koulutusten järjestämisiin.

Myös alueen yhteistyöseurat näkevät pilotin kautta lisääntyvän yhteistyön tuovan alueelle uusia mahdollisuuksia.

– Tällä seurojen yhteistyömallilla Palloliiton tukemana saamme alueelle ammattitaitoisen kouluttajan, johon yhdellä seuralla ei olisi mitään mahdollisuuksia yksinään. Lisäksi saamme seurojen kesken kehitettyä omia linjojamme varsinkin, kun nyt mukana olevien seurojen metodit ovat niin lähellä toisiaan, KaaPon puheenjohtaja Olli Tuominen kommentoi.

– Seurojen välisellä yhteistyöllä kehitämme yhdessä koko alueen valmennusta eteenpäin. Turun Nappulaliigalle koulutusyhteistyö tuo entistä monipuolisempia valmennuskoulutuksia ja tukee vahvasti valmentajiemme osaamista, myös Turun Nappulaliigan toiminnanjohtaja Teuvo Mäkinen iloitsee.

Ohjelman rahoitus koostuu Palloliiton tuesta sekä ydinseuran että yhteistyöseurojen osuudesta. Pilotti käynnistyy kevään 2019 aikana. Uuden seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjän rekrytointi aloitetaan lähipäivinä ja työt alkavat mahdollisuuksien mukaan helmikuussa. Rekrytoinnin alkamisesta tiedotetaan yhteistyöseurojen kotisivuilla.