Piikkiön Palloseura ry ja fysioterapiakeskus Relaxion yhteistyöhön

Urheilufysioterapia- ja hierontapalveluiden yhteistyösopimus alkaa 4.3.2019 Relaxion Oy:n kanssa. Relaxion tuottaa jatkossa kokonaisvaltaisia urheilufysioterapiapalveluja urheilijoillemme. Palvelu koostuu ennaltaehkäisevistä palveluista, urheilijoiden akuuttien vammojen konsultaatiosta puhelimitse sekä 30 min akuuttivastaanottoajasta ja jatkokuntoutuksesta. Relaxionilta on tilattavissa myös luentoja ja koulutuksia joukkueelle tai niiden toimihenkilöille sekä vanhemmille.

Ennaltaehkäisy toteutetaan esimerkiksi urheilijoiden tämän hetkisen tilanteen tutkimisella juoksun videointianalyysin avulla sekä kokonaisvaltaisella alaraajatutkimuksella Relaxionin toimipisteessä. Alaraajatutkimuksessa selvitetään urheilijan nivelten liikkuvuus, lihasten, faskioiden ja hermoston kireyksiä, kehon toiminnallisuutta ja annetaan tämän perusteella henkilökohtaiset ohjeet huollettaville kehon osille. Puhelinkonsultaation soittaja voi olla urheilija, huoltaja tai valmentaja. Puhelun aikana annetaan selkeä jatkotoimenpide-ehdotus esille tulleeseen tilanteeseen. Akuuttien vammojen vastaanotolla annetaan tutkimisen jälkeen ensimmäinen hoito ja määritetään urheilijalle suunnitelma jatkokuntoutukseen. Yhteistyö valmentajien kanssa on tiivistä ja ajankohtainen tieto urheilijan tilanteesta siirtyy nopeasti valmentajalle, täydentäen urheilijan lajikohtaista harjoittelua.

Luodun toimintamallin tavoitteena on hoitopolun kynnyksen tiputtaminen matalaksi ja hoidon vaikuttavuuden lisääminen nopean reagoinnin mallilla. Visiona on, että urheilijan vammat ennaltaehkäistään ja niiden tullessa, pääsee entistä nopeammin jatkamaan terveenä harjoittelua ja kilpailemaan oman lajinsa parissa.

Olemme innoissamme syntyneestä sopimuksesta ja tavoitteena on sitouttaa joukkueet hyödyntämään tätä kokonaisvaltaista palvelumallia, niin ennaltaehkäisevässä merkityksessä kuin kuntoutuksessa, kertoo Heli Paakki.

Relaxionista on mahdollista saada lisäksi laaja-alaista jatkokuntoutusta. Fysioterapiapalvelut sisältävät urheilu- ja alaraajafysioterapeutin analyysin urheilijan tilanteesta. Tarvittaessa urheilija ohjataan eteenpäin erikoisfysioterapeutille, faskiamanipulaatiohoitoon tai lääkärille. Fysioterapiaa toteutetaan aktiivisen kuntoutuksen mallilla eli hoidon aikana tehtyjen mobilisointien, manipulointien ja faskiamanipulaatiokäsittelyjen jälkeen urheilijalle ohjataan henkilökohtaiset progressiiviset harjoitteet. Harjoitteita kontrolloidaan muutaman viikon tai kuukauden kuluttua ja niiden progressiota lisätään optimaalisesti tulevilla vastaanottokäynneillä, kertoo urheilufysioterapeutti Samu Kaukoranta.

Lisätietoa:

Relaxion Oy:
Samu Kaukoranta, Relaxion Oy, Urheilufysioterapeutti, yrittäjä, 040 528 8444, www.relaxion.fi

Piikkiön Palloseura ry:
Heli Paakki, Piikkiön Palloseura, johtokunnan jäsen, sihteeri, 045 6735602, heli.paakki@gmail.com