Obsidian Discs on customoinut PiPSille frisbeekiekot

Obsidian Discs on customoinut PiPSille omat frisbeekiekot. Kesän PiPS-leirillä sai jo ensi tuntumaa Obsidian kiekoista, kun Ville Mäki frisbeeope opasti leiriläisiä lajin pariin. PiPS frisbeekiekkoja on keltainen väylädraiveri (Shard), pinkki midari (Magma) ja sininen/oranssi Putteri (Splinter).

Yksittäin tilattavan kiekon hinta 23e ja kolmen kappaleen setti on 60e.

Erikoistilaukseen on valittu ultraviolettitulostus, jolloin painatus kestävä ja seuralogo pysyy kiekoissa pitkän aikaa kulumatta tai haalistumatta.

”Obsidian Discs on vuonna 2014 perustettu suomalainen frisbeegolf-alan yritys. Yritys pyörii sivutoimisesti kolmen kaveruksen, Villen, Vesan ja Ismon ilta- ja viikonloppuharrasteena. Yritys alkoi ensimmäisenä kiekkonaan valmistamaan ylivakaata putteria Splinteria, josta mallisto on laajentunut viiteen malliin. Materiaaleina olemme keskittyneet käyttämään vain parhaita raaka-aineita pelaajien näkökulmasta: Puttereihin haluamme erinomaista pitoa ja draivereihin kulutuskestävyyttä, sitkeyttä sekä pitoa. Emme pidä kertakäyttötuotteista. Teemme yhteistyötä alueemme muoviteollisuuden huippuyritysten kanssa. Uusia malleja suunnitellessa kuuntelemme varsinkin paikallista harrastajayhteisöä, jonka synnyssä olemme olleet mukana jo yli 15 vuoden ajan. Kiekkomuotit hankimme myös suomalaisena työnä. ” Obsidian Discs

Täyttämällä ennakkotilauslomake torstaihin 7.12.2021 mennessä saat tilattua PiPS Obsidian frisbeekiekot. Toimitusaika kiekoille on noin kaksi viikkoa.

Shard on helposti heitettävä ja erinomaisesti liitävä väylädraiveri. Aloittelevalla pelaajalla Shardin alkulennon rata on suora ja päättyy maltilliseen loppufeidiin. Kehittyneemmillä heittäjillä kiekko pääsee parhaiten oikeuksiinsa teknisissä hyzerflipeissa ja pitkissä ylikääntävissä heitoissa, joissa kuitenkin kiekon vakaus on riittävä pitääkseen lennon linjan hallittavana.

Shard valmistetaan H9-materiaalista, joka on erittäin kestävää, mutta taipuisaa ja premium-muovien osastossa pitävää. H9-materiaali on myös osoittautunut yhdeksi parhaista muoveista kiekkojen värjäyksessä.

Shard on PDGA:n hyväksymä, sertifikaatin nro 18-66.

Lento-ominaisuudet: 7 5 -1,5 1

Magma on hyväliitoinen, vakaa/ylivakaa lähestymiskiekko. Kovillakaan lähtönopeuksilla Magma ei käännä yli vaan lentää suorana, kunnes hidastuessaan lähtee varmaan loppufeidiin. Edes hitaammalla heitolla Magma ei ole liian ylivakaa, vaan pysyy hyvin hallittavana ja selkeälentoisena.
 
Magma valmistetaan H9-materiaalista, joka on erittäin kestävää, mutta taipuisaa ja premium-muovien osastossa pitävää. H9-materiaali on myös osoittautunut yhdeksi parhaista muoveista kiekkojen värjäyksessä.
 
Magma on PDGA:n hyväksymä, sertifikaatin nro 21-79.
 
Flight rating: 5 5 0 2
 
 
Splinter on erinomainen, matalaprofiilinen kaikentasoisille heittäjille sopiva putteri. Tämä erittäin ylivakaa kiekko ei käänny yli edes kovaa heitettäessä ja sillä on hyvin ennustettava ja luotettava loppukaarto. Kiekko sopii puttaamisen lisäksi erinomaisesti teknisiin lähestymisheittoihin.
 
Rimmin alaosa on miellyttävästi pyöristetty, mikä auttaa irrottamaan kiekon kädestä joka kerralla yhtä tarkasti. Jos olet aloittelija ja tarvitset putterin ja lyhemmälle matkalle varman lähestymiskiekon, valitse Splinter. Edistyneemmille pelaajille tämä on luotettava kiekko lähestymisiin ja lyhempien väylien avauksiin myös tuulisissa olosuhteissa.
 
Splinteriä on saatavissa huippulaatuisena G7-muovina. Materiaali on erinomaisen hyvin pitävää erikoisseosta, joka nahkeutensa ansiosta jää hyvin kiinni ketjuihin. Hyvän pidon ansiosta pelaaja voi käyttää hieman pehmeämpää otetta, jonka ansiosta irroittaminen on puhtaampaa putatessa. Splinter toimii loistavasti myös kosteissa ja märissä olosuhteissa ja on parhaimmillaan keski- ja lyhyen matkan puttaamisessa sekä hankalissa lähestymisissä.
 
Splinter on PDGA:n hyväksymä, sertifikaatin nro 14-72.
 
Lento-ominaisuudet: 3 2 0 3,5