Huikea Peimari talvisarjan päätös 2012-syntyneiden poikien joukkueella

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna oli PiPS 2012 syntyneiden poikien joukkueiden (Hait ja Karhut) talvikauden viimeinen Peimariliigan turnauspäivä. Päivä lähti liikkeelle kutkuttavassa tilanteessa joukkueiden ollessa tuplajohdossa sarjassaan. Jos molemmat joukkueet voittaisivat päivän ensimmäiset pelinsä ratkaistaisiin sarjan mestaruus päivän viimeisessä pelissä, jossa vastakkain olisivat juuri PiPS Karhut ja Hait.

Molemmat joukkueet avasivat pelinsä voitokkaasti ja hallitsivat pienen alkujännityksen jälkeen omia pelejään. Toisiin peleihin tultaessa poikien talvikauden aktiivinen harjoittelu näkyi tiiviissä puolustuksessa, syöttöpeleissä ja pelirohkeudessa aivan kuten sovimme jo ennen pelejä. Molemmat pelit päättyivät molempien joukkueiden selvään voittoon ja Piikkiön Derby oli pelaamista vaille valmis.

Ennen kauden viimeistä peliä teimme pukuhuoneesta käsin molempien joukkueiden kanssa selväksi koko Peimariareenalle, että tänään voittaa PiPS! Ladattuamme kaikki talvikauden viimeiseen peliin oli Haiden ja Karhujen kohtaaminen sen mukainen! Joka ikinen pelaaja antoi aivan kaikkensa pelaten aivan viimeiseen saakka! Vaikka peli päättyikin Haiden tiukkaan 2
-1 voittoon, eikä tunteenpurkauksilta vältytty, olivat kaikki pelaajat voittajia, sillä kukaan ei luovuttanut missään vaiheessa. Olipa ottelu!

Onkin ollut upeaa seurata poikien kehitystä talvikauden aikana. Erityisesti taktisella tasolla on otettu valtavia askeleita. Taktisen kehittymiseen huomaa erittäin hyvin miten pelaajat osaavat hakea syötölle paikkaa tai peittävät vastustajan syötöt vaivattoman oloisesti. Mahtavaa duunia vastuuvalmentaja Reijo Nylund ja koko valmennustiimiltä!

Toimin itse yhtenä valmentajana PiPSin vuonna 2015 ja 2016 syntyneiden poikien joukkueessa ja olen autellut 2012 syntyneiden poikien joukkuetta silloin tällöin, kuten viime viikonloppuna. Aloitin alkuvuodesta seuran tukemana Futisvalmentajan Startti koulutuksen, joka on avannut itselleni aivan uuden maailman valmentamiseen. Itselläni ei ole jalkapallosta vuosien kokemusta, mutta jo tämän koulutuksen kautta koen pystyväni tuomaan harjoituksiin rakennetta ja ennenkaikkea oikeaa asennetta luomaan lapsillemme oikeat olosuhteet liikunnasta innostumiseen. Onkin mahtavaa huomata kuinka systemaattisesti ja laajalti PiPS tukee valmennuksesta kiinnostuneita vanhempia kehittämään itseään, jotta lapsemme saisivat mahdollisimman tasokasta liikunnallista kasvatusta ja toimimaan joukkueessa sen jäsenenä. Itse odotan, että pääsen taas seuraavin harjoituksiin nauttimaan aidosta pelaamisen riemusta!

-Atte Peltola, valmentaja –