Killan historia

60-vuotisjuhlavuoden lahja

Piikkiön Palloseura ry:n 60-vuotisjuhlavuonna 2016 seuran silloiselle johdolle syntyi ajatus, että vanhat pipsiläiset pitää saada toimintaan mukaan. Mutta aika ei vain ollut silloin kypsä synnyttämään toimintaa vanhoille pipsiläisille. Idea oli kuitenkin heitetty ilmaan.

Pari vuotta myöhemmin 2018 puheenjohtaja Jari Villanen otti yhteyttä pitkän linjan pipsiläiseen Hannu Vuoriseen, joka kokosi kaksi kertaa ihmisiä keskustelemaan seuran toimistolle. Nämätkään kaksi tilaisuutta eivät tuottaneet selkeyttä siihen, mitä tehdään yhdessä, missä muodossa? Toimitaanko seuran jaostona vai omana yhdistyksenä? Asia jäi hautumaan osallistujien mielissä.

Taas meni toiset kaksi vuotta, kun marraskuussa 2019 Hannu Vuorinen poistui joukostamme. Hannun kuoleman jälkeen Heikki Vuorila lähti jatkamaan aikaisempaa polkua, josta oli hyvä jatkaa asian eteenpäin viemistä. Päädyttiin omaan rekisteröityyn yhdistykseen työnimenä Piikkiön Palloseuran Kilta ry. Tämä nimi jäi sääntöihin, jotka Patentti- ja rekisterihallituksessa hyväksyttiin. Kaverillisesti puhutaan PiPSin Killasta.

PiPSin Killan perustamispäiväksi tuli 14.1.2020, joka on myös Hannu Vuorisen syntymäpäivä. Vuoden 2021 perustamispäivänä joukko Killan perustajajäseniä kävi Hannun haudalla ja sen jälkeen poikettiin Kahvila Pirskatissa Kiltakahveilla.

Ensimmäisessä perustamiskokouksessa oli paikalla 19 uskollista pipsiläistä (nimenkirjoittamisjärjestyksessä): Heikki Vuorila, Asko Jaakkola, Miikka Romu, Heimo Vuorinen, Olli-Pekka Löytöläinen, Pirkko Mäki, Viljo Mäki, Auvo Hentula, Aki Toivio, Kari Joento, Tarja Vuorinen, Jari Villanen, Kalle Honka, Kimmo Lehtonen, Pekka Vuorila, Harri Vuorinen, Risto Salomaa, Pertti Lehtilä, Kari Leino.

Ensimmäistä toimintavuotta on varjostanut Corona-virus, jonka vuoksi toimintaa ei olla saatu kunnolla käyntiin. Nyt toinen toimintavuosi 2021 alkaa myös Corona-rajoitteiden vallitsessa. Tästä huolimatta nykyinen hallitus uskoo vilkkaampaan toimintaa kuin perustamisvuonna.

Näille sivuille on tulossa lisää jäseneksi liittymisestä, toiminnasta, tiedottamisesta ja monesta PiPSin Kiltaa koskevista asioista.