Historia

Piikkiön Palloseura eli tuttavien kesken PiPS on perustettu vuonna 1956. Aluksi seuran nimenä oli Harvaluodon Urheilijat (Piikkiö). Vuonna 1968 seuran nimi muutettiin Piikkiön Palloseuraksi.

Nykyisin PiPS on jalkapallon erikoisseura, jonka joukkueet pelaavat SPL:n Turun piirin sarjoissa ja alueliigassa sekä muissa sarjoissa mm. Kaarinan nappulaliigassa. Lisenssipelaajia seuralla on yli 450.

PiPSin jokavuotisia toimintoja ovat pelien ja harjoitusten lisäksi Päiväkotifutis kunnan päiväkotien kanssa, jalkapallokoulu 5-11 vuotiaille ja kesäleiri Harvaluodon leirialueella.

Seuran päätehtävänä on tarjota hyvä liikunnallinen harrastus alueen nuorille. PiPS on kaikkien piikkiöläisten seura ikään ja sukupuoleen katsomatta. Toiminnassamme noudatamme mm. Palloliiton ”Kaikki Pelaa” periaatteita sekä nuorisotoimintalinjaa.

Seura toimii harrastuspohjalta, mutta on kasvattanut useita pääsarjatason pelaajia, joista mainittakoon 30 maaottelua pelannut Kari Virtanen sekä viime vuosina TPS:n ja FC Interin edustusmiehistössä pelanneet Juha Virkki ja Juha Herne.