Futisvalmentajan startti – Ilmoittaudu kurssille

Piikkiön Palloseura järjestää Palloliiton koulutusuudistuksen ensimmäisen koulutuksen; Futisvalmentajan startin. Startti tulee toimimaan aloittavan valmentajan ensimmäisenä kurssina valmennusurallaan. Kurssi järjestetään 7.2.-4.4.2019 välisenä aikana PiPSin toimistolla (Hadvalantie 8, 21500 Piikkiö) sekä lähiympäristön liikuntatiloissa. Kurssi sisältää 6 koulutusiltaa torstaisin klo 17-20 välisenä aikana. Ilmoittautumiset kurssille linkistä https://goo.gl/forms/5bEZerCiJFFrcZQf1 22.1.2019 mennessä. Kurssin hinta on 140€, PiPSin valmentajille kurssi on ilmainen.

 

Tiedustelut kurssista PiPSin valmennuspäällikkö Atte Mäelle 0451191223.

 

Futisvalmentajan starttikoulutuksen aikataulu:

Ennakkotehtävät 24.1.2019 – 6.2.2019

  1. Tapaaminen (3h) 7.2.2019 17-20
  2. Tapaaminen (2,5h) 14.2.2019 17-19:30
  3. Tapaaminen (3h) 28.2.2019 17-20

Välitehtävät

  1. Tapaaminen (3h) 14.3.2019 17-20
  2. Tapaaminen (3h) 21.3.2019 17-20

Välitehtävät

  1. Tapaaminen ja kurssin lopetus (4h) 4.4.2019 16:45-21:00

PiPS mukana Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä – pilotissa

FC Inter on valittu mukaan Palloliiton Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä -pilottiin yhteistyöseuroinaan TuNL, KaaPo ja PiPS.

Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä -pilotti on Palloliiton laatujärjestelmän tason viisi kehitysohjelmaseuroille suunnattu ohjelma, jonka avulla valmennusosaamisen prosesseja ja koulutuksia pyritään viemään mahdollisimman lähelle pelaajien ja valmentajien arkea. FC Interin lisäksi pilottiin valittiin Ilves, HJK ja SJK. KuPS:n kanssa suunnitelmaa syvennetään kevään aikaa.

Ohjelman tarkoituksena on keskittää seurayhteisön valmennusosaamisen kehittämisen kokonaisvastuu. Alueen ydinseurana toimiva FC Inter lähtee pilottiin yhdessä yhteistyöseurojen Turun Nappulaliigan, Kaarinan Poikien ja Piikkiön Palloseuran kanssa. Osana pilottia rekrytoitava seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä tulee vastaamaan alueen valmentajille suunnatuista seurayhteisön omista täydennyskoulutuksista sekä Palloliiton virallisista koulutuksista Futisvalmentajastartista aina UEFA C-tasolle asti.

– Jokaisella lapsella ja nuorella on osaava ja koulutettu valmentaja -unelma vaatii koko suomalaisen jalkapalloperheen yhteistä ponnistelua. Ilman samansuuntaista toimintaa ja suurta panostamista valmennusosaamisen kehittämiseen emme voi haaveilla visiostamme. Tämä vaatii vahvaa resurssien suuntaamista valmentajien kouluttamiseen, jolla takaamme sen, että mahdollisimman moni pelaaja pääsee tavoittelemaan omaa huippuaan mahdollisimman pitkään, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen taustoittaa.

FC Interissä Palloliiton päätös pilotista otettiin ilolla vastaan. Seuran tekninen johtaja Vesa Mäki näkee ohjelman tukevan FC Interin ja sen yhteistyöseurojen lisäksi myös muita alueen valmentajia:

– Näimme ohjelman jo heti siitä kuullessamme loistavana mahdollisuutena kehittää sekä oman seuran että hankkeeseen lähtevien yhteistyöseurojen ja alueen muiden seurojen valmentamisosaamista. Prosessin ytimenä on kouluttaa seurojen omia valmentajia heidän omista lähtökohdistaan sekä kehittää valmentajien henkilökohtaisia polkuja. Pilotin mahdollistamalla uudella henkilöresurssilla pystytään myös kouluttamaan useita alueen muiden seurojen valmentajia, jolloin Palloliitto saa vahvaa tukea koulutusten järjestämisiin.

Myös alueen yhteistyöseurat näkevät pilotin kautta lisääntyvän yhteistyön tuovan alueelle uusia mahdollisuuksia.

– Tällä seurojen yhteistyömallilla Palloliiton tukemana saamme alueelle ammattitaitoisen kouluttajan, johon yhdellä seuralla ei olisi mitään mahdollisuuksia yksinään. Lisäksi saamme seurojen kesken kehitettyä omia linjojamme varsinkin, kun nyt mukana olevien seurojen metodit ovat niin lähellä toisiaan, KaaPon puheenjohtaja Olli Tuominen kommentoi.

– Seurojen välisellä yhteistyöllä kehitämme yhdessä koko alueen valmennusta eteenpäin. Turun Nappulaliigalle koulutusyhteistyö tuo entistä monipuolisempia valmennuskoulutuksia ja tukee vahvasti valmentajiemme osaamista, myös Turun Nappulaliigan toiminnanjohtaja Teuvo Mäkinen iloitsee.

Ohjelman rahoitus koostuu Palloliiton tuesta sekä ydinseuran että yhteistyöseurojen osuudesta. Pilotti käynnistyy kevään 2019 aikana. Uuden seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjän rekrytointi aloitetaan lähipäivinä ja työt alkavat mahdollisuuksien mukaan helmikuussa. Rekrytoinnin alkamisesta tiedotetaan yhteistyöseurojen kotisivuilla.

Haemme Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjää

Kaksivuotiseen hankkeeseen haetaan päätoimista valmennuksen kehittäjää

FC Inter, KaaPo, PiPS ja TuNL ovat mukana Palloliiton hankkeessa, jossa pilotoidaan seurayhteistyönä valmennusosaamisen kehittämistä yhdessä Palloliiton alueellisen koulutuspäällikön kanssa. Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjänä olet keskeinen vaikuttaja sekä hankkeessa olevien seurojen että muiden alueen seurojen valmentajien kouluttamisessa.

Vastaat kokonaisvaltaisesti alueellisen valmentajakoulutuksen organisoinnista ja toteutuksesta. Olet myös kehittämässä seurayhteistyötä ja seurojen omaa valmennusosaamista seurojen linjojen mukaisesti. Mielenkiintoisiin tehtäviisi lukeutuu myös osallistuminen Huuhkaja- ja Helmaripäivien valmentajien koulutuksiin.

Työsi on tärkeä osa alueen jalkapallon kehitystyötä. Pääset edistämään alueen valmennusosaamisen prosesseja siten, että järjestelmä tuottaa erinomaisia valmentajia luomaan positiivisen ja oppimista tukevan toimintaympäristön seuroihin mahdollistaen näin pelaajien kehityksen kohti omaa huippuaan. Koulutuksessa oleville valmentajille luodaan oma henkilökohtainen urapolku ja koulutussuunnitelma.

Kehität valmennusosaamista yhdessä yhteistyöseurojen kouluttajien kanssa. Omaat valmiudet johtaa koulutustoimintoa systemaattisesti ja tapaat mielelläsi alueesi seurojen valmennuspäälliköitä ja valmentajia. Sinulla on intohimoa ja kykyä motivoida valmentajat merkittävään tasonnostoon.

Vuorovaikutustaitosi tekevät vaikutuksen ja ihmisten innostaminen on vahvuutesi. Pedagoginen osaamisesi on erinomaisella tasolla. Sinulla on näkemys nykyaikaisista oppimisjärjestelmistä ja kyky soveltaa niitä lajin valmennusosaamisprosessien kehittämisessä pelaajien ja valmentajien seura-arjessa. Omaat vähintään UEFA A valmentajatutkinnon ja olet hyvin sisällä Ekkono-metodissa. Tehtävän aloitusvaiheessa osallistut Palloliiton kouluttajakoulutuksiin, mutta pääosa työajastasi menee valmentajien kouluttamisessa ja seurojen kehittämisessä.

Seurojen Palloliitto on keskellä suurta muutosta. Käynnistyvä pilotointi tarjoaa mahdollisuuden olla kehittämässä suomalaista jalkapalloa. Tahdommekin tiimiimme ennakkoluulottoman, näkemyksellisen ja rohkean jalkapallon asiantuntijan. Tule mukaan kehittämään alueen valmennusosaamista. Työ alkaa 1.2.2019 tai sopimuksen mukaan.

Lähetäthän hakemuksesi 17.1.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen vesa.maki@fcinter.fi otsikolla ”Seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä”. Liitä hakemukseesi myös CV:si ja palkkatoiveesi.

 

Lisätietoja tehtävästä antavat:

FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki (040 591 8859)

KaaPon puheenjohtaja Olli Tuominen (040 544 1812)

PiPS:n puheenjohtaja Mirva Knaapi (040 509 0384)

TuNL:n toiminnanjohtaja Teuvo Mäkinen (040 837 7775)

Mirva Knaapista PiPSin uusi puheenjohtaja

Aikaisemman ilmoituksensa mukaisesti Jari Villanen on luopumassa seuran puheenjohtajan tehtävästä 12 vuoden jälkeen. Puheenjohtajakausi päättyy 31.12.2018. Seura haluaa kiittää Jaria pitkäjänteisestä seuran eteen tehdystä työstä. Vaikka Jari luopuu puheenjohtajuudesta, valitsi syyskokous hänet johtokuntaan seuraavaksi kaksivuotiseksi kaudeksi.

 

Uudeksi seuran puheenjohtajaksi syyskokous valitsi Mirva Knaapin. Mirva on toiminut viimeiset neljä vuotta seuran varapuheenjohtajana. Seura toivottaa onnea tulevalle puheenjohtajalle.

 

Vuoden 2019  johtokunnan kokoonpanoksi vahvistettiin: Sami Elmeranta, Tommy Holmberg, Toni Laaksonen, Kimmo Lehtonen, Joni Leppänen, Heli Paakki, Katja Salonen, Tomi Savolainen ja Jari Villanen

Kaarina-mitali Piikkiön Palloseuralle

Kaarina-päivän juhlassa Kaarinan kaupunki myönsi PiPS:lle Kaarina-mitalin ansiokkaasta toiminnasta Kaarinan kaupungin ja kaarinalaisten hyväksi. Samassa tilaisuudessa Seutusanomat palkitsi Ikipipsiläisen Hannu Vuorisen positiivisimpana kaarinalaisena. Unohtamatta PiPSin ilopilleriä Heli Väinölää, jolle Kaarinan kaupunki myönsi myös Kaarina-mitalin.

PiPS seuraillan palkittuja

PiPS seuraillan 7.11.2018 palkitut:

JOUKKUE TAISTO TARMO
P11-12 Kasper Karppinen Elias Rintala
P10 Samuel Lahdenperä Elmo Lineri
T09-10 Enni Reponen Eveliina Väihkönen
P09 Emre Gursoy Niilo Nurmi
P08 Luka Knaapi Väinö Viljanen
T06-08 Senni Seppänen Sonja Nummela
P06-07 Eetu Reponen Theodor Painto
P05 Markus Laine Joel Kiljander
T04 YJ Miina-Eveliina Berghjelm Alisa Bertram
B-tytöt Roosa Saarinen Helmi Viljanen
Vuoden nappulapelaaja (tyttö): Anni Reponen (T09-10)
Vuoden nappulapelaaja (poika): Jaakko Norrdal (P08)
Vuoden nuorisopelaaja (tyttö): Senni Sjöblom (T04 YJ)
Vuoden nuorisopelaaja (poika): Tommi Salonen (P05)
Miesten edustuksen vuoden pelaaja: Jere Lahtinen
Naisten vuoden pelaaja: Paula Takaneva
Vuoden valmentaja: Reijo Nylund (P11-12)
Vuoden PiPSiläinen: Mirva Knaapi
Vuoden Ikipipsiläinen: Kimmo Lehtonen

Kuvassa alhaalla vasemmalta oikealle Tommi Salonen, Reijo Nylund, Senni Sjöblom, Jaakko Norrdal, Anni Reponen, Kimmo Lehtonen.

PiPSin sääntömääräinen syyskokous

Maanantaina 26.11.2018 klo 19:00

Kokous pidetään PiPSin toimistossa, os. Hadvalantie 8 (apteekin alakerta). Kahvitarjoilu!

Kokouksessa käsitellään sääntöjen sille määräämät asiat.

Kaikki seuran jäsenet tervetuloa!

———————————————–

Hae mukaan PiPSin hallitukseen

Hallituspaikkojen hakeminen kausille 2019-2020

Kiinnostaako seuran tulevaisuuteen vaikuttaminen? Onko sinulla hyviä ideoita ja näkemyksiä siitä, mihin suuntaan seuran toimintaa tulisi jatkossa kehittää? Haluatko olla mukana rakentamassa seurasta entistä laadukkaampaa ja turvallisempaa toimintaympäristöä urheileville lapsille, nuorille ja aikuisille?

Seuran sääntöjen mukaan hallitus hoitaa seuran toimintaa ja taloutta. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja 6-7 jäsentä. Jäsenet valitaan syyskokouksessa kahdeksi vuodeksi. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Hallituksen jäsenille jaetaan vuosittain myös muita vastuurooleja hallituksen kokoonpanosta riippuen.

Vuoden 2018 syyskokouksessa valitaan uusia hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle tulevalle kaksivuotiskaudelle.

Lisätietoja hallitustoiminnasta saat nykyisen hallituksen varapuheenjohtajalta Mirva Knaapilta (pipsry@gmail.com). Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen 15.11.2018 mennessä!

1 2 3 6